www.ghid-asigurari.ro
CASCO - ce avantaje prezinta asigurarea, cum functioneaza
CASCO este o asigurare de tip facultativ pentru autovehicule. Aceasta, ofera acoperire in urmatoarele cazuri:
 
 • In cazul accidentelor
 • In cazul furturilor
 • In cazul diferitelor avarii.
Cu cat asigurarea achizitionata de Dvs. este mai complexa, cu atat si gradul de acoperire este mai mare. De asigurarea CASCO pot beneficia detinatorii de autovehicule care nu depasesc varsta de 8 ani. Unii asiguratori fac exceptii, si prelungesc aceasta limita de varsta pana la 12 ani.

Daca autovehiculul Dvs. are o varsta de 10 ani de exemplu, intotdeauna trebuie sa intrebati asiguratorul daca accepta sa incheiati polita CASCO in cazul Dvs. In cazul in care va refuza, trebuie sa continuati sa cautati un asigurator care va ofera posibilitatea incheierii politei CASCO chiar daca autovehiculul Dvs. a depasit acea limita de varsta impusa de catre marea majoritate a asiguratorilor.
 
CASCO este un tip de asigurare optional, deci nu sunteti obligat sa o achizitionati. Foarte important si de retinut este faptul ca asigurarea Dvs. de tip obligatoriu (RCA), nu va ofera decat o asigurare de baza. CASCO, pe de alta parte asigura riscuri care nu sunt incluse in RCA.

De retinut:
 • In Romania, CASCO poate fi achizitionat numai de catre detinatorii de autovehicule inmatriculate legal in tara noastra. In cazul in care masina nu este inmatriculata, nu vi se ofera posibillitatea achizitionarii CASCO. Trebuie sa discutati intotdeauna cu un agent de asigurari despre eventualele optiuni in cazul in care masina Dvs. nu este inca inmatriculata legal.

 • Veti plati mai putin pentru prima de asigurare CASCO, in cazul in care dovediti ca nu ati fost implicat in accidente in anul precedent achizitionarii politei.

 • De asemenea, prima de asigurare va costa mai putin daca autovehiculul Dvs. este relativ nou si bine dotat cu sisteme de securitate corespunzatoare.

 • Prima de asigurare CASCO este mai scumpa in cazul persoanelor juridice

 • Deasemenea, aceasta va costa mai mult daca autovehiculul Dvs. nu este dotat corespunzator cu sisteme de securitate (alarme, senzori de parcare, inchideri centralizate, senzori de securitate soc/vibratii/tractor, etc.)

 • In cazul in care detineti un autovehicul de tip lux, prima de asigurare va va costa mai mult. Autovehiculele de tip lux sunt considerate un grad mai ridicat de risc pentru asigurator.

 • In cazul unui accident, si in cazul in care beneficiati deja de polita de asigurare CASCO, primul pas pe care trebuie sa il faceti, este de a contacta asiguratorul, urmand sa va deplasati pentru constatarea daunelor.

 • CASCO este un tip de asigurare deosebit de avantajos pentru soferii disciplinati, care sunt implicati in accidente putine, sau chiar deloc.
RCA-Ieftin
Roviniete.ro
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014