www.ghid-asigurari.ro
Asigurari de locuinte - Riscuri asigurate
Avand in vedere ca momentul in care asigurarea de locuinte va fi obligatorie prin lege este tot mai aproape, acuma este momentul, ca cei care nu au contractat inca o astfel de asigurare, sa o faca, mai ales ca, comparativ cu anii anteriori, politele de asigurare s-au ieftinit.
  Dat fiind faptul ca locuinta este "un lux" indispensabil, companiile de asigurari au facut demersuri pentru ca investitia anuala sa fie mai redusa. Pentru o suma modica, polita de asigurare, protejeaza asiguratul impotriva unui numar considerabil de riscuri.

Printre aceste riscuri se numara daunele produse la aparatele electrice si electronice, cauzate de pana de curent sau de descarcari electrice, avariile accidentale la instalatiile de distributie a electricitatii, caldurii sau apei, dar si uzura, coroziunea, oxidarea, fermentatia, defectele de constructie sau de proiectare a instalatiilor sau echipamentelor, aflate in imobilul asigurat.
 
In cazul in care, insa in urma acestor evenimente nefavorabile se produce un risc stipulat in contractul de asigurare, Societatea de asigurari, despagubeste doar consecintele incidentului. Din categoria acestor daune fac parte afumarea, patarea sau parlirea, de la surse normale de caldura, daunele morale, lipsa de beneficiu, folosinta sau chiria, amenzile, profiturile nerealizate sau alte daune care nu au legatura cu materialitatea obiectului asigurarii, daunele cauzate de umiditate, igrasie, revarsare, inghetare a apei in conducte, si in general aspectele care tin de salubritatea imobilului.

De asemenea mai intra in aceasta categorie a riscurilor si daunele rezultate in urma modificarilor neautorizate ale imobilului, lucrarile mari de reabilitare, largire sau suprainaltare, demolarile, reconditionarile, reparatiile sau restaurarile nereusite.

Tot in categoria riscurilor asigurate intra si daunele produse la bunurile din locurile deschise - balcoane, terase, exceptie facand rezervoarele si instalatiile fixe, la animale, culturi, provizii, bauturi dar si alte produse consumabile.

Prin Proiectul de modificare a Legii 260/2008 privind Asigurarea obligatorie a Locuintelor, au fost propuse o serie de schimbari. Printre acestea, se enumera faptul ca locuintele care au risc seismic ridicat nu se vor mai asigura, daca se produce un dezastru si este depasita suma neta a PAID, despagubirile vor si achitate dupa ce PAID primeste suma corespunzatoare reasigurarii. Asigurarea va fi incheiata, astfel, cu noul proprietar inainte ca polita de asigurare contra dezastrelor sa expire.

Acest proiect a fost dezbatut pana la data de 16 august 2009, forma finala urmand sa fie inaintata Comisiilor Juridice ale Parlamentului si intrand in vigoare odata cu publicarea ei in Monitorul Oficial.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014