www.ghid-asigurari.ro
Care sunt riscurile acoperite de RCA?
Asigurarea de raspundere civila auto reprezinta polita prin care cei care au fost implicati intr-un accident rutier, produs din culpa soferului asigurat, sunt despagubiti pentru pagubele materiale sau chiar accidentari fizice.
  Scopul acestei polite este ca cel care trebuie despagubit in urma unui accident, sa obtina in mod obligatoriu despagubiri pentru pagubele suferite, situatia materiala a celui in culpa nefiind un element definitoriu in procesul stabilirii daunei.

Astfel aceasta asigurare vine in ajutorul aceluia care a fost prejudiciat. Cu ajutorul unui sistem informatic, cu baze bine implementate, se poate tine evidenta tuturor asigurarilor de acest gen, asiguratorii avand astfel situatia exacta a politelor de asigurare si a tuturor elementelor care compun acest contract, existand totodata si o lista a automobilelor care nu sunt asigurate.
 
Aceasta polita de asigurare ofera protectie in cazul prejudiciilor, de care persoanele implicate in accidentul rutier raspund conform legii fata de persoana pagubita, pe teritoriul Romaniei. Riscurile incluse aici sunt riscul de deces sau vatamare corporala dar si avarii si distrugeri ale anumitor bunuri. In cazul asigurarilor de raspundere civila, despagubirile sunt achitate daca acestea nu au fost achitate de catre asigurat.

In momentul producerii unuia dintre riscurile stipulate in contractul de asigurare, asiguratorul acorda suma cu titlu de desdaunare alaturi de cheltuieli de judecata, dar si cheltuieli in urma procesului civil.

Este bine de stiut insa si faptul ca polita RCA cuprinde si asigurarea Carte Verde, care acopera daunele catre o terta persoana, asta insa numai pe teritoriul tarii noastre. Exista insa si o un numar de tari care sunt acoperite de toate casele de asigurari de acest gen. Dintre acestea fac parte: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Germania, Danemarca, Spania, Estonia, Franta, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Italia, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Lituania, Malta, Norvergia, Olanda, Portugalia, Polonia, Romania, Suedia, Slovecia, Slovenia.

Sunt insa si tari care dinpotriva sunt acoperite doar de unele companii de asigurari. Din acesta categorie fac parte: Elvetia, Albania, Andorra, Bosnia si Hertegovina, Belarus, Croatia, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

Companiile de asigurari recomanda ca toti asiguratii RCA sa verifice ca tara prin care trece sa nu fie exclusa de pe Cartea Verde cuprinsa in RCA. Aceasta procedura este bine sa fie realizata inainte de a pleca la drum.
RCA-Ieftin
Roviniete.ro
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014