www.ghid-asigurari.ro
Evaluarea riscului in cazul asigurarilor de viata
Asigurarile de viata au devenit un instrument aproape indispensabil in zilele noastre. Daca Dvs. sunteti unicul sustinator al familiei, cu atat mai mult. Din pacate, in orice moment se poate intampla un eveniment nefericit:
 
 • Un accident care va poate impiedica sa mai lucrati, sa va mai sustineti familia din punct de vedere financiar

 • Un accident in urma caruia se iveste un handicap fizic locomotor permanent, fapt care duce la reducerea puterii Dvs. de munca sau chiar la incapacitatea de a mai munci vreodata

 • Decesul- care atrage dupa sine faptul ca familia Dvs. ramane fara un venit, fara resursele necesare de a duce un trai decent
 
In cazul asigurarilor de viata, evaluarea de riscuri joaca un rol foarte important. In functie de de riscurile asigurate vor fi stabilite si primele de asigurare care trebuiesc platite de Dvs. Deasemenea, in functie de riscurile acoperite veti beneficia de un grad mai mic sau mai mare de acoperire din partea asiguratorului.

Iata cateva lucruri importante legate de evaluarea de riscuri atunci cand vine vorba de asigurarea de viata:
 • Asiguratul este intotdeauna obligat sa dezvaluie asiguratorului orice problema de sanatate pre-existenta. Spre exemplu, daca Dvs. suferiti de o boala cronica precum diabetul zaharat, acest lucru trebuie dezvaluit asiguratorului; in caz contrar, pentru orice problema de sanatate care are o legatura directa cu boala Dvs. (de exemplu decesul), nu se va oferi despagubire.

 • Riscul de deces este riscul care se ofera in asigurarile de viata de tip standard.

 • Primele de asigurare pe care trebuie sa le platiti sunt stabilite dupa evaluarea riscurilor.

 • In cazul in care asiguratul este inca in viata dupa ce termenul asigurarii practice a expirat, beneficiile ii revin asiguratului

 • In cazul in care asiguratul sufera un accident in urma caruia dobandeste un handicap fizic locomotor permanent (invaliditate permanenta), acesta beneficiaza de o anumita suma de bani (suma la care a fost evaluat riscul respectiv)

 • In cazul in care asiguratul necesita o perioada de spitalizare (in urma unui accident), asiguratorul va plati o anumita suma de bani pentru fiecare zi de spitalizare (indemnizatie)

 • Daca asiguratul devine incapabil de a mai munci (in urma unei invaliditati de exemplu), acesta nu va mai trebui sa platesca primele de asigurare.
Lista poate continua, si bineinteles ca aceste conditii difera de la un asigurator la altul. Atunci cand se evalueaza riscurile in cazul incheierii unei asigurari de viata, se iau in considerare mai multi factori. Varsta asiguratului joaca un rol foarte important, deoarece cu cat el este mai inaintat in varsta, cu atat el/ea reprezinta un risc mai mare pentru asigurator. Ca urmare, primele de asigurare vor costa mai mult.

Starea de sanatate la momentul incheierii asigurarii (se iau in calcul si antecedentele medicale de orice fel). Cu cat asiguratul prezinta o stare mai buna de sanatate, cu atat si primele de asigurare vor fi mai ieftine. Prin urmare, este bine sa va ganditi la incheierea unei asigurari de viata cat timp sunteti tineri, cu putere de munca si prezentand o stare de sanatate cat mai buna. Asigurarea va juca un rol foarte important atunci cand aveti cea mai mare nevoie. Asigurarea este menita sa previna unele evenimente nefericite, si acest lucru trebuie tinut minte.

Alte considerente in evaluarea riscului:
 • Durata asigurarii- aceste asigurari se pot achizitiona pe termen temporar sau nelimitat (pe viata). De exemplu, un tip de asigurare pe termen limitat (5 ani de exemplu) este extrem de eficient atunci cand aveti in grija un minor. Acest lucru inseamna ca daca Dvs. vi se intampla sa decedati in acest termen prevazut in asigurare, beneficiarul sumei asigurate devine copilul Dvs.(numai in cazul in care a si fost desemnat ca beneficiar al politei)

 • Valorile la care se incheie asigurarea. Cu cat valoarea acoperita aferenta unui risc anume este mai mare, cu atat si pretul primelor de asigurare vor fi mai mari.
Un alt lucru important este acela ca in cazul in care specialistul care evalueaza fisa medicala completata de Dvs (care face parte integranta a unei polite de asigurari) considera ca mai este necesar un control medical, atunci plata aferenta acestor analize/controale, va fi suportata de catre asigurator.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014