www.ghid-asigurari.ro
Despagubiri in cazul asigurarilor de locuinte
Asigurarea de locuinta, este contractul prin care asiguratului ii este protejata locuinta dar si bunurile aflate in interiorul acesteia, in conformitate cu tipul de asigurare ales si cu clauzele stipulate in contract.
  Aceasta asigurare, este de obicei incheiata pe parcursul unui intreg an, dar exista optiunea sa fie incheiata si pe perioade mai scurte de timp. Contractul de asigurare pentru locuinta poate fi incheiat oricand pe parcursul anului.

Contractele de asigurare pentru care difera intre ele in functie de tipul de asigurare ales, riscurile care sunt acoperite dar si posibilitatile financiare. In conformitate cu tipul de asigurare pentru care un client opteaza, se pot alege, optiunea simpla de asigurare, care cuprinde asigurarea bunuri sau asigurarea de locuinte, sau optiunea completa care cuprinde asigurarea de bunuri si a locuintei alaturi de asigurarea membrilor familiei pentru accidente, sau varianta de optiune completa care este constituita din asigurarea de bunuri si a locuintei alaturi de asigurarea de raspundere civila fata de terti. Riscurile, in cazul acestui tip de asigurare sunt impartite in categoriile care urmeaza.
 
Exista astfel: riscuri standard care includ incendiile, traznetele, caderile de anumite corpuri pe imobilul locuit, sau exploziile; riscurile optionale care cuprind : grindina, alunecarea de teren, avalansa, cutremurul, inundarea apartamentului de catre vecin sau chiar de catre propria instalatie si riscuri politice: greva, terorism, vandalism sau tulburarea civila. Ultima categorie de riscuri si anume riscurile politice sunt asigurate doar de unele companii de asigurare.

Cat despre bunuri, ele pot fi asigurate fie total, fie partial, in functie de posibilitatile fiecarui asigurat. In cazul in care evenimentul cauzat produce pagube, locuintei sau bunurilor stipulate in contractul de asigurare, persoana asigurata trebuie sa inainteze o instiintare societatii de asigurare unde consemneaza data, locul si circumstantele in care s-a produs evenimentul asigurat. Pe baza acestui contract societatea de asigurare va desfasura procedura de constatare a evenimentelor si de despagubire.

Procesul de despagubire este constituit din mai multe etape, dintre care fac parte si constatarea pagubelor, avizarea inceperii lucrarilor de reconstructie si renovare, intocmirea dosarului de dauna, semnarea acestuia de ambele parti (de asigurat si de asigurator) si achitarea despagubirilor.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014