www.ghid-asigurari.ro
Riscuri acoperite de asigurarile de viata
La achizitionarea unei asigurari de viata, compania de asigurari va oferi o polita de baza si mai multe clauze suplimentare dintre care puteti alege in functie de nevoile de acoperire ale riscurilor.
  In final polita de asigurare cu toate anexele si clauzele suplimentare va acoperi doar riscurile inscrise in contract. In mod obisnuit firmele de asigurari, inglobeaza in primul rand riscul standard, acela de deces.

Chiar daca siguranta financiara este hotaritoare intr-o familie, ea asigurand un climat armonios, conceptul de asigurare este inca destul de slab dezvoltat in tara noastra comparativ cu alte tari.
 
Asigurarile sunt in general o combinatie care cuprinde si componenta de economisire dar si cea de investitie. Astfel in momentul in care se opteaza pentru o asigurare, compania de asigurari pune la dispozitie alaturi de polita de baza, mai multe clauze aditionale, in functie de nevoile fiecarui client in parte. Riscurile acoperite de asigurarea de viata, reprezinta un element decisiv deoarece, la fel ca si nevoile, acestea sunt diferite de la individ la individ si este in stransa legatura cu sexul, varsta si ocupatia acestuia. Astfel riscurile acoperite de asigurarea de viata pot fi:
  • riscul de supravietuire (care este acoperit prin asigurarea unui capital sau a unei pensii suplimentare)

  • riscul de supravietuire in urma unui accident, care are ca rezultat invaliditatea definitiva ( prin acordarea sumelor stipulate in contractul de asigurare, care corespund acestui risc)

  • riscul de deces ( care presupune acordarea sumei asigurate beneficiarului)

  • riscul de pierdere a capacitatii de munca ( care presupune scutirea asiguratului de achitarea primelor)

  • riscul de a necesita spitalizarea, sau anumite interventii chirurgicale (care presupune achitarea unor indemnizatii de spitalizare dar si de interventii chirurgicale)
Politele de asigurare au si unele trasaturi specifice cum ar fi aceea de a conferii protectie asiguratului, tinand cont si de polita aleasa, dar si obliga la seriozitate in ceea ce priveste achitarea primelor.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014