www.ghid-asigurari.ro
Asigurarea de raspundere civila a familiei
Acest tip de asigurare vine sa ofere linistea si siguranta de care aveti nevoie Dvs. precum si familia. Pot fi desemnati beneficiari ai politei fie un singur membru al familiei, fie ambii soti.
  Asigurarea de raspundere civila a familiei, ofera acoperire:
  • In cazul in care un membru al familiei Dvs. provoaca un prejudiciu unei terte persoane, bineinteles in mod neintentionat. Astfel, Dvs. trebuie sa raspundeti legal pentru respectiva fapta. Existenta unei astfel de asigurari insa, ofera acoperirea cheltuielilor necesare pentru despagubirea tertei persoane.

  • In cazul in care animalul Dvs. de companie (numai in cazul in care nu este desemnat ca fiind un animal de tip periculos!), provoaca prejudicii unei terte persoane (dauna anumitor bunuri sau chiar si vatamare corporala).
 
Foarte important este cum va alegeti asiguratorul. Pentru a fi siguri ca ati ales un asigurator care va va oferi cele mai avantajoase preturi precum si cea mai eficace solutie, tineti minte urmatoarele:
  • Intotdeauna sa va adresati unui asigurator care are deja un renume pe piata romaneasca

  • Nu uitati sa comparati mai multe oferte deja existente (comparati preturile acestora, riscurile acoperite, etc.)
Cititi cu mare atentie conditiile generale ale asiguratorului respectiv. Acolo veti gasi cele mai importante aspecte legate de viitoarea Dvs. asigurare. Nu trebuie sa fiti efectiv asigurati pentru a putea citi aceste conditii. Foarte usor puteti accesa online paginile web ale respectivelor companii de asigurari, si sa parcurgeti sectiunea conditii generale.

Asigurarea ofera acoperire beneficiarilor pentru pagube produse tertelor persoane in timpul liber. De asemenea, ofera despagubire chiar si atunci cand provocati un prejudiciu de tip revarsare de apa. Revarsarea de apa poate produce daune materiale foarte mari pagubitului, de aceea asigurarea de raspundere de tip familial poate fi foarte benefica. Accidente de acest tip se pot intampla foarte usor, iar in cazul in care nu exista o astfel de asigurare, Dvs. veti fi obligat la plata acestor daune din bani proprii.

Raspunderea legala pentru pagube cauzate tertelor persoane poate fi de cele mai multe ori un proces neplacut. Asigurarea insa, vine in ajutorul Dvs. si al familiei, sa va protejeze si sa va ofere sustinere in aceste momente neplacute dealtfel.

Acoperirea acestei asigurari nu se restrange numai strict la domiciliul asiguratului, ci este valabila si pentru orice alta locatie la care se afla asiguratul (pe teritoriul tarii). Singura conditie este ca aceste daune provocate tertelor persoane sa provina strict in timpul in care familia isi petrece timpul liber, si nu in timpul in care isi exercita o activitate profesionala.

Aiguratorii de obicei ofera o anumita flexibilitate impreuna cu aceste produse. Spre exemplu, Dvs. puteti adauga clauze optionale unui contract de raspundere civila familiala standard. In cazul in care aveti in paza un caine periculos, puteti achizitiona o clauza optionala care va oferi despagubire in cazul in care respectivul animal produce daune materiale sau vatamare corporala unei terte persoane.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014