www.ghid-asigurari.ro
Asigurari de viata de economisire
In zilele noastre datorita inflatie si crizei economice prin care trece Romania, pe langa protectie, romanii cauta si o oarecare stabilitate financiara care le poate fi asigurata printr-un plan de economisire bun. Exista diferite modalitati prn care se pot economisi bani.
  In primul rand, trebuie sa alegeti o asigurare care vi se potriveste nevoilor si le satisface. Asigurarea de economisire corect aleasa, are menirea de a oferi stabilitate financiara. Este important de retinut, ca niciuna dintre asigurari nu au in acelasi timp functia de economisire si de protectie. Prin aceasta asigurare primesti suma pe are ai asigurat-o la care se adauga si un beneficiu, care poate fi sub forma unei singure transe sau sub forma unei rente.

In situatia contractarii unei astfel de asigurari, in cazul in care survine decesul, se va primi suma care a fost asigurata alaturi de unele beneficii suplimentare. In cazul in care asiguratul mai este in viata in momentul in care contractul a expirat, el primeste suma pe care a asigurat-o alaturi de participarea la profit. Suma in cauza poate fi primita la finalul contractului integral, intr-un numar fix de rente sau sub forma de rente viagere.
 
Modul prin care asiguratul inaseaza banii, frecventa cu care plateste primele dar si rentele se pot modifica oricand de-a lungul contractului. Este oferita o perioada de gratie, asiguratului care se afla in imposibilitatea financiara de a achita o rata. Spre exemplu, o polita foarte populara de la unul din cei mai mari asiguratori din tara, asigura atat economisire cat si protectie financiara. Acest tip de asigurare poate fi incheiat de persoane cu varste cuprinse intre 16 si 65 de ani.

Durata minima de contract este de 5 ani. Prima de asigurare in cazul acestei asigurari este oscilanta de la an la an fiind constituita din prima echivalenta sumei asigurate la supravietuire si prima aferenta sumei asigurate la deces.

Plata primei poate fi efectuata lunar, semestrial, trimestrial sau anual. Se inregistreaza reduceri de prima de marire, in cazul in care valoarea acestora depaseste un anumit plafon sau de frecventa, adica luandu-se in calcul frecventa platilor.

In cazul acestei asigurari, componenta de protectie, intra in vigoare la decesul asiguratului. Componenta de protectie este constituita din indemnizatia de deces constituita din suma asigurata la deces si participarea la profit, pe care asiguratul o plateste de-a lungul vietii. In cazul in care persoana asigurata supravietuieste, asiguratorul va platii o indemnizatie de supravietuire care este alcatuita din suma asigurata la supravietuire si participarea la profit, aceasta reprezinta componenta de economisire.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014