www.ghid-asigurari.ro
Cardul European de sanatate
Cardul European de sanatate este practic pasaportul Dvs. de sanatate atunci cand va aflati pe teritoriul unei tari straine.
  Foarte simplu, aceste carduri sunt eliberate de catre Casa de Asigurari de Sanatate si este pusa la dispozitia oricarui cetatean al Romaniei.

Cu ajutorul acestui card, atunci cand va aflati intr-una din tarile membre ale UE, asistenta medicala va este oferita de cate ori este nevoie. Un lucru trebuie stiut, si anume, ca aceste carduri au o valabilitate de numai 6 luni, din momentul in care au fost eliberate.

Cu ajutorul cardului veti beneficia de asistenta medicala atat cat este nevoie (prim ajutor, tratamente indispensabile, etc.). Acest card nu presupune posibilitatea ca Dvs. sa fiti tratat in clinici specializate sau private, ci numai in acele institutii care fac parte din sistemul de securitate sociala a respectivei tari, pe teritoriul careia va aflati.
 
Factori importanti:
  • Acest card este valabil si atunci cand sunteti pe teritoriul Elvetiei (non UE)

  • In unele cazuri, se poate intampla ca sa trebuiasca sa platiti din bani proprii unele tratamente, interventii, etc., chiar si atunci cand detineti Cardul European de sanatate. In astfel de cazuri, trebuie sa va conformati si sa achitati suma necesara, la intoarcerea in tara insa, puteti sa apelati la Casa de Asigurari de Sanatate pentru rambursarea acestei valori.

  • Cardul European de sanatate se elibereaza in mod gratuit tuturor celor care au nevoie

  • Gradul de acoperire al unui asemenea card de sanatate difera major fata de ceea ce inseamna asigurare medicala privata de calatorie. Aceasta din urma se achizitioneaza de la companii de asigurari private, si in functie de riscurile acoperite si valoarea acestora, se va stabili prima de asigurare pe care trebuie sa o platiti.

  • Cardul European ofera servicii si un grad de acoperire limitat, de aceea este important ca Dvs., in urma necesitatilor medicale pe care le aveti, sa decideti daca mai aveti nevoie de asigurare complementara (de tip privat).
Obtinerea unui astfel de card este foarte facila, tot ceea ce trebuie sa prezentati fiind buletinul Dvs. de identitate (copie), si trebuie sa completati un formular tipizat, care se poate obtine de la Casa Judeteana de Asigurari careia apartineti. In maximum 7 zile lucratoare, veti fi instiintat printr-o scrisoare recomandata, urmand ca Dvs. sa va deplasati pentru ridicarea acestuia.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014