www.ghid-asigurari.ro
Obligatiile Asiguratului in cazul asigurarii medicale de calatorie
In primul rand, obligatia asiguratului este aceea de a acorda specifica atentie clauzelor generale din contract. Astfel, veti cunoaste:
 
 • Despagubirile de care puteti beneficia

 • Limita sumelor asigurate

 • Clauze optionale

 • Modalitatea de a acorda despagubiri a respectivei companii de asigurari

 • Ce alte optiuni puteti avea, ce trebuie sa faceti atunci cand se produce un eveniment nefericit, etc.

 • Excluziunile referitoare la polita de asigurare medicala pentru calatorii (astfel veti cunoaste care sunt acele evenimente pentru care asiguratorul nu isi asuma nici o raspundere)
 
Deasemenea, obligatia asiguratului este aceea de a completa cu sinceritate toate documentele necesare incheierii unei astfel de asigurari. El trebuie sa informeze asiguratorul cu privire la starea de sanatate la momentul incheierii politei.

Alte obligatii:
 • Asiguratul trebuie sa respecte prevederile de igiena personala, medicala, riscuri, vaccinari obligatorii, care sunt necesare pentru a evita eventualele complicatii in tara de destinatie. (spre exemplu, in cazul in care asiguratul calatoreste catre o tara unde apa nu este potabila, sau unde apa poate prezenta contaminari, acesta trebuie sa stie ca nu se poate consuma decat apa imbuteliata special. In cazul in care acesta sufera de o complicatie medicala in urma consumului de apa nepotabila, asiguratorul nu isi asuma nici o raspundere cu privire la costurile necesare tratamentului, spitalizarii, etc. ).

 • Dupa incheierea politei de asigurare, asiguratul este obligat sa informeze compania de asigurari cu privire la orice shimbari de sanatate survenite (infectii, contractare virus gripal, imbolnavire brusca de orice natura)

 • Atunci cand se cer despagubiri, asiguratul este deasemenea obligat de a informa compania cu privire la natura accidentului, modul in care acesta survenit, precum si sa furnizeze toata documentatia necesara.

 • Atunci cand asiguratorul cere copie dupa fisa medicala, sau orice alt document cu privire la starea de sanatate a asiguratului, acesta este obligat sa le furnizeze fara intarziere.

 • Asiguratul trebuie sa se conformeze anumitor reguli, sau clauze si conditii contractuale prevazute de catre asigurator

 • Este foarte important ca asiguratul sa isi cunoasca obligatiile - in caz contrar, acestuia i se pot refuza anumite beneficii
Daca se acorda o atentie speciala tuturor documentelor care sunt eliberate impreuna cu polita de asigurare, asiguratul va beneficia de conditii deosebit de avantajoase. Problemele, complicatiile, apar de obicei numai atunci cand asiguratul nu isi cunoaste obligatiile, atunci cand acesta actioneaza contrar prevederilor date de catre asigurator.

Pana si obligatiile asiguratului variaza in functie de asigurator, si de prevederile acestuia. Toate indrumarile trebuiesc respectate, si de asemenea este necesar sa se sustina o comunicare constanta cu asiguratorul, pentru a evita orice neintelegeri. Polita de asigurare presupune incheierea unui contract ca si oricare altul, unde toate clauzele si prevederile au o deosebita importanta atat pentru asigurat cat si pentru asigurator.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014