www.ghid-asigurari.ro
Ce riscuri acopera asigurarea CASCO?
Polita de asigurare Casco acopera doar daunele care au fost produse asupra unui automobil asigurat, atata timp cat acesta este inscris in mod legal si inmatriculat, apartinand proprietarului care apare mentionat in polita de asigurare.
  Asiguratorul CASCO prin lege, trebuie sa plateasca pentru readucerea autovehiculului asigurat in starea in care era inainte de producerea accidentului, fie prin repararea acestuia fie prin inlocuirea pieselor avariate.

Riscurile acoperite de o asigurare CASCO sunt impartite in 4 mari categorii: avarie partiala, avarie totala, furt partial si furt total.

Avaria partiala care poate rezulta in urma unui accident in trafic, sau chiar intr-o parcare cu autor necunoscut, este de fapt avaria a carei reparatie costa cat un plafon stabilit de asigurator, care de regula reprezinta 75 -80% din suma asigurata.
 
Avaria totala care este stabilita de catre asigurator cu ajutorul unui deviz de reparatie sau a unui memoriu tehnic, care sa ateste ca automobilul nu mai poate fi readus la parametrii de siguranta stabiliti de producator. Aceste documente sunt elaborate de catre un servis specializat RAR.

Furtul partial se refera la furtul unor parti componente ale autovehiculului, incluzand roata de rezerva dar si avariile produse asupra automobilului de catre un hot - bord deteriorat, geam spart.

Furtul total face referire la disparitia masinii din locul in care a fost parcata de catre posesorul acesteia.

Atentie sporita trebuie sa fie acordata si numarului de chei dar si de telecomenzi care sunt in posesia proprietarului masinii, deoarece in momentul incheierii unei polite de asigurare, trebuie sa fie declarate toate aceste aspecte legate de automobilul in cauza.

In cazul in care la momentul producerii accidentului, situatia acestor componente este neclara, se poate ajunge pana la neplata despagubirilor. Nu este inclusa aici situatia in care proprietarul masinii este deposedat de aceste obiecte, prin forta sau amenintare.

Conform prevederilor din legislatie, daunele de orice tip asupra masinii trebuie reclamate la politie, la sectia pe raza careia a fost produs acest eveniment infractional. In general asiguratorii solicita aceste acte in momentul in care achita despagubirea asiguratului in cauza. Asiguratul va fi despagubit cu contravaloarea daunei exceptand fransiza aplicabila alaturi de ratele care au mai ramas de achitat din polita de asigurare. Fransiza este stabilita separat pentru fiecare dintre cele 4 categorii de riscuri asigurate, aceasta putand fi exprimata si unitar, pentru orice dauna.
RCA-Ieftin
Roviniete.ro
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014