www.ghid-asigurari.ro
Asigurarea pentru calatorii
Ganditi-va cum ar fi sa calatoriti fara bagaje, fara lucrurile Dvs. personale. Un lucru asemantor se intampla si atunci cand calatoriti in strainatate, fara o asigurare de calatorie.
  Fara nimic sa va protejeze, sa va faca sa va simtiti in siguranta, fara lucruri personale care va sunt de ajutor pe parcursul sederii dumneavoastra.

Aceste asigurari sunt de tip privat, si presupun plata unor prime de asigurare. Costul acestor prime de asigurare variaza in functie de:
 • Termenul contractului
 • Riscurile asigurate
 • Valoarea riscurilor asigurate
 • Varsta dumneavoastra
 • Starea Dvs. de sanatate
 • Si de multe ori, destinatia
 
Un eveniment nefericit se poate intampla oricand, si daca nu aveti asigurarea necesara, va fi foarte complicat sa va descurcati. In special daca va indreptati catre o tara a carei sistem medical lasa de dorit, unde efectiv nu puteti fi tratat corespunzator costurile de repatriere pot fi foarte ridicate. Deasemenea in cazul in care aveti nevoie de o interventie de urgenta si nu aveti asigurare, veti fi obligat la plata acestor servicii din bani proprii.

Criteriile de evaluare a riscurilor precum si lista de riscuri acoperite, sau clauzele optionale pe care le puteti adauga unei asigurari standard variaza de la un asigurator la altul. Trebuie sa va alegeti asiguratorul cu atentie, si sa va asigurati totodata ca intelegeti toate conditiile prevazute in contract. Cititi cu mare atentie toata documentatia aferenta unei astfel de polite, pentru a evita orice confuzii.

Iata care sunt riscurile de obicei acoperite de o astfel de polita de calatorie:
 • Despagubire in cazul in care va pierdeti bagajele

 • A altor bunuri de valoare (laptop personal, camera de fotografiat digitala, etc.). Se ramburseaza valoarea acestor bunuri de catre asigurator, numai in cazul in care aceste bunuri au fost asigurate prin contract, si la valoarea la care au fost asigurate.

 • In cazul in care va pierdeti pasaportul, buletinul de identitate sau alte documente importante (se exclud documentele de natura valorica mare cum ar fi obligatiunile)

 • Anularea sau intarzierea calatoriei din motive neimputabile Dvs.

 • Rambursarea diferitelor cheltuieli date de diferite cauze
Este foarte important ca Dvs. sa cunoasteti toate evenimentele care sunt asigurate in polita Dvs. Astfel, veti sti intotdeauna cand este cazul sa apelati la compania respectiva de asigurari pentru eventuale despagubiri. Cunoscandu-va drepturile Dvs. ca si asigurat va veti simti intotdeauna protejat pe parcursul sederii. Nu lasati toate lucrurile la voia intamplarii, informati-va corect si achizitionati asigurarea de calatorie pentru a avea un sejur linistit si fara griji.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014