www.ghid-asigurari.ro
CASCO - Constatarea si evaluarea pagubelor, despagubirea
Evaluarea si constatarea pagubelor produse se face intotdeauna de catre asigurator impreuna cu profesionistii cu care acesta colaboreaza.
 
In cazul in care sunteti implicat intr-un accident in afara granitelor tarii, evaluarea si constatarea se intampla la locul respectiv, prin sistem corespondenta cu asiguratorul Dvs.
  • Procesul verbal de constatare joaca un rol foarte important, deoarece acesta sta la baza evaluarii pagubelor si a platii de despagubire

  • Trebuie sa puneti la dispozitia asiguratorului Dvs. intotdeauna toate documentele cerute de catre acesta. In caz contrar, acesta va poate refuza plata despagubirii

  • In cazul in care se semnaleaza si alte pagube decat acelea descrise in procesul de constatare, Dvs. puteti sesiza Asiguratorul, insa numai acesta poate fi de acord cu o reconstatare (o re-analizare a pagubelor)

  • Daca sunteti implicat intr-un accident in afara granitelor tarii, in tara respectiva se vor efectua doar reparatiile strict necesare astfel incat Dvs. sa puteti circula cu autovehiculul pe drumurile publice (pentru a putea ajunge in tara sa se continue cu reparatiile necesare)

  • Este foarte important ca Dvs. sa aveti o comunicare foarte buna cu asiguratorul Dvs.

  • De obicei, in caz de avarie totala, sau furt total, despagubirea se acorda in termen de 2 luni de la producerea evenimentului. De retinut este faptul ca Dvs. nu veti primi suma asigurata in totalitate, ci din aceasta suma va fi scazuta fransiza, si eventualele rate pe care le mai datorati.

  • Fransiza in caz de furt total sau avarie totala se poate ridica chiar si la 20% din valoarea sumei asigurate. Acest lucru poate insemna ca daca suma asigurata este de 8,000 Euro, scazand 20% fransiza, Dvs. veti recupera doar 6,400 Euro. De aceea este deasemenea foarte important ca Dvs. sa studiati in detaliu contractul politei de asigurare, unde sunt precizate toate sumele de care puteti beneficia ca despagubire, fransiza, valoarea primelor de asigurare si multe alte aspecte la fel de importante.

  • De obicei, despagubirile se pot plati in lei sau chiar si in valuta; la fel si primele de asigurare pe care Dvs. le platiti pot fi achitate in lei sau in valuta.

  • De fiecare data cand Asiguratul va achita o dauna, valoarea totala a sumei asigurate va scadea. In cazul in care Dvs. nu platiti o suma pentru a se reintregi suma asigurata, si despagubirile daunelor urmatoare vor fi mai mici.
RCA-Ieftin
Roviniete.ro
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014