www.ghid-asigurari.ro
CASCO - Riscurile excluse
Riscurile excluse in cazul asigurarii optionale de tip CASCO, difera de la un asigurator la altul.
  De aceea este foarte important ca Dvs. sa consultati cu mare atentie termenii si conditiile acordarii acestei asigurari.
 
Iata cateva dintre riscurile care sunt excluse de pe lista despagubirilor, practic indiferent de asiguratorul pe care il alegeti:
  • In cazul in care asiguratul este implicat intr-un accident, si se dovedeste ca acesta circula pe drumuri publice fara a detine un carnet de conducere, sau il avea suspendat la momentul producerii evenimentului.

  • In cazul in care asiguratul implicat in accident se dovedeste a fi sub influenta bauturilor alcoolice, sau a altor substante interzise (de exemplu droguri)

  • Atunci cand documentul care atesta Inspectia Tehnica Periodica lipseste cu desavarsire;

  • Atunci cand asiguratul este implicat intr-un accident, in timp ce el circula cu un autovehicul avariat in prealabil. In cazul in care asiguratorul constata asemenea cazuri, nu se vor acorda despagubiri de nici un fel

  • Atunci cand autovehiculul asigurat este condos de o alta persoana fata de cea specificata in contractul de asigurare. De aceea este foarte important ca atunci cand incheiati o polita de asigurare CASCO, sa specificati intotdeauna care sunt persoanele care vor conduce autovehiculul in afara de Dvs. Veti plati mai mult pentru asigurare, este adevarat, insa in cazul unui accident provocat de o alta persoana decat Dvs., asiguratorul va plati daunele daca acea persoana a fost inclusa in contract.

  • Daune iscate in momentul trecerii prin apa cu autovehiculul respectiv. De exemplu, daca se iveste o avarie din cauza faptului ca ati trecut printr-o balta de apa cu masina.

  • Daca avariile se ivesc in urma interactionari caroseriei sau a interiorului masinii cu substante corozive (acid sulfuric, acid clorhidric, alte cloruri sau substante, etc.)

  • Orice avarii care se produc in urma unei neglijente a asiguratului, sau a familiei, cunoscutilor acestuia.

  • In cazul de disparitie totala a masinii, daca se constata ca aceasta a fost furata fara a se utiliza forta (geamuri sparte, etc.). Acest fapt este considerat de catre asigurator o neglijenta a asiguratului, deoarece mai mult ca probabil respectiva persoana a furat masina utilizand chei care se potriveau. Este foarte important ca, in urma unui furt total, Dvs. sa puteti prezenta asiguratorului toate cheile si cheile de rezerva impreuna cu telecomenzile aferente, pentru a dovedi ca autovehiculul a fost furat utilizand patrunderea fortata. Deasemenea, asiguratorul nu ofera nici un fel de despagubire in cazul in care se dovedeste ca autoturismul a fost furat din cauza neglijentei proprietarului acestuia (usi descuiate, etc.). Nu uitati sa consultati temeinic lista cu excluziuni oferite de catre asiguratorul Dvs. Astfel veti sti intotdeauna care sunt cazurile in care trebuie sa fiti deosebit de vigilent.
RCA-Ieftin
Roviniete.ro
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014