www.ghid-asigurari.ro
Cum aleg polita de asigurare de viata
Este foarte important sa se urmareasca anumiti pasi in momentul in care se opteaza sa se incheie o asigurare de orice fel.
  Deasemenea este important si cum se alege polita de asigurare. In mod normal, fiecare posibil client ar trebui sa compare primele de asigurare de pe piata, sa isi aleaga un agent de incredere si sa verifice daca societatea la care doreste sa apeleze este una pe care se poate baza pe un termen mai indelungat.

Pentru a fi sigur, ca viitorul asigurat face alegerea potrivita, acesta ar trebui sa urmeze anumiti pasi simpli. Compararea preturilor este unul dintre pasii foarte importanti care trebuie urmati, deoarece este bine de stiut ca pentru aceeasi suma asigurata primele pot varia in functie de companie. In general companiile mai mici au prime mai mici.
 
Ceea ce trebuie urmarit in ofertele companiilor de asigurare sunt graficele si cifrele referitoare la desfasurarea asigurarii, aici sunt cuprinse atat valori garantate cat si negarantate. Este foarte important de retinut ca in ciuda faptului, ca firmele de asigurari dispun de astfel de grafice, acestea sunt doar niste estimari, sumele nefiind garantate. In cazul politelor de asigurare de viata cu cumulare de capital atat cresterea trebuie sa fie suficient de mare cat si valorile de rascumparare. Politele cu cea mai mare valoare de rascumparare sunt in general cele mai bune.

Alegerea clauzelor este iarasi un element de care trebuie sa tineti cont. Achizitionarea politei se poate face in doua feluri: direct de la companie sau prin intermediul unui agent de asigurare. Costul intre cele doua variante nu difera doar ca s-ar putea sa va fie foarte utile informatiile pe care un consultant vi le poate oferi.

Este important ca asiguratul sa dezvolte o relatie activa de comunicare cu agentul de asigurare. In aceste situatii referintele de la rude sau prieteni va pot fi de folos in gasirea unui agent de asigurari de incredere si dornic de colaborare.

Compania de asigurari aleasa trebuie mai intai bine studiata deoarece sunt cazuri in care companii care aparent merg bine sa dea faliment. In acest sens chiar s-a implementat o lege prin care se ofera o solda de protectie a asiguratilor in caz de faliment a companiei de care apartine acesta, din acest fond fiind achitate numai valorile de rascumparare ale politelor care sunt mai mici decat valoarea primelor de asigurare deja achitate.

Un ultim element care este la fel de important ca si cele mentionate anterior, este promptitudinea service-ului oferit de de firma de asigurare. Este important ca posibilul client sa se asigure ca are de-a face cu o firma profesionista pentru a evita eventualele neplaceri.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014