www.ghid-asigurari.ro
Despagubiri in cazul asigurarilor pentru calatorii
Despagubirile referitoare la polita de asigurare pentru calatorii sunt urmatoarele:
Se acorda despagubiri numai pentru acele riscuri care sunt acoperite in polita de asigurare. Valoarea acestor despagubiri este in functie de valoarea la care aceste riscuri au fost asigurate prin contractul aferent politei.
 
  • Consultatii medicale si diferitele diagnosticari (de ex. raze Roentgen)
  • Costuri aferente tratamentelor si a medicatiei corespunzatoare
  • Indemnizatii pentru zilele de spitalizare
  • Unele servicii medicale de urgenta (depinde de natura accidentului, daca acesta este asigurat sau nu)
  • Costurile necesare unei eventuale repatrieri (de ex. daca in urma accidentului asigurat, Dvs, nu vi se pot acorda serviciile medicale necesare, din cauza neajunsurilor din sistemul de sanatate din tara respectiva)
  • Acoperirea costurilor interventiilor chirurgicale (excluzand interventiile chirurgicale de natura estetica, numai daca acest lucru este necesar in urma unui accident)
  • Repatrierea, ca si risc asigurat, este un process care de obicei este desfasurat in totalitate de catre asigurator dar numai in cazul in care este necesar. Daca asiguratul se poate deplasa, costurile de repatriere nu sint sustinute de catre asigurator.
  • Cazul de deces al asiguratului (costuri repatriere, si alte eventuale cheltuieli survenite in urma acestui eveniment)
 
Desigur valoarea riscurilor asigurate si tipul acestor riscuri intotdeauna depinde de asigurator. Dvs. trebuie sa cititi cu mare atentie clauzele generale ale contractului individual de asigurare de calatorie, astfel incat sa cunoasteti toti termenii si principiile asiguratorului respectiv.

Puteti alege dintre mai multe tipuri de asigurare, cu diferite valori de despagubiri. Cu cat valoarea riscului asigurat este mai mare, cu atat si asigurarea va costa mai mult. O polita de asigurare de tip standard include riscuri primare, si asistenta medicala de urgenta, iar o polita de tip premium va include mai multe riscuri si valori totale mult mai mari.

Lista de excluderi este foarte importanta, pentru ca acolo sunt enumerate riscurile pentru care nu veti beneficia de despagubiri. Astfel, daca Dvs, cunoasteti toate conditiile impuse de asigurat incepand cu conditiile generale, riscuri acoperite, despagubiri, etc., veti sti intodeauna cand puteti sau cand trebuie sa apelati la asiguratul Dvs. pentru eventualele despagubiri.

De obicei, asiguratorul va ofera sansa de a adauga clauze optionale unei polite de asigurare standard. Acest lucru inseamna ca limita sumelor asigurate va creste, precum si riscurile asigurate vor fi mai diverse. Se poate consulta lista de despagubiri oferite de catre asigurat, chiar inainte de a procura o astfel de polita. Dvs. puteti compara clauzele generale ale asiguratorilor, astfel incat sa va asigurati ca ati facut o alegere optima.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014