www.ghid-asigurari.ro
Fransiza in cazul asigurarilor de locuinta
Asigurarile de orice fel, sunt niste contracte care au rolul de a proteja asiguratul, familia acestuia si bunurile aflate in posesia acestuia.
  Asigurarile de locuinta fac parte din vasta gama de asigurari si au rolul pentru o suma modica, sa protejeze bunul cel mai de pret al unei familii si anume locuinta, fara de care literalmente o familie, in urma unei catastrofe naturale sau in urma unui incident nefavorabil, poate sa ramana in strada. Aceste polite de asigurare din anul curent, 2010, vor deveni obligatorii.

Politele de asigurare pentru casa vor avea fransiza, ceea ce inseamna ca in urma producerii unui risc stipulat in contractul de asigurare, persoana asigurata va suporta o parte din despagubiri. Aceasta suma poate fi una fixa sau una relativa, fiind procent din suma asigurata sau din dauna produsa. Hotararea a fost luata, deoarece dupa o analiza amanuntita, s-a constatat ca prima de asigurare care este cuprinsa intre 10 si 20 de euro, este insuficienta pentru ca cheltuielile de despagubire sa fie acoperite.
 
Fransiza poate sa fie de doua feluri: atinsa sau deductibila. Fransiza atinsa este defapt valoarea de bani care va fi achitata de catre asigurat in cazul in care paguba produsa depaseste o anumita valoare. Iar cea deductibila este suma care va fi achitata de catre asigurat, indiferent de valoarea daunei. Asadar, la despagubirea la care asiguratul va fi indreptatit, se va scadea valoarea fransizei.

Fransiza poate fi stabilita cu compania de asigurare sau impusa de catre aceasta, in conformitate cu politica fiecarei companii. La producerea riscului stipulat in contractul de asigurare, fransiza va fi scazuta din totalul despagubirii.

Este important de retinut, ca introducerea fransizei in polita de asigurare ofera reducerea primei, asadar a pretului care trebuie achitat pentru asigurare. Daca clientul are de-a face cu o fransiza mai mica, prima de asigurare este de regula mai mare, dar si invers este valabila.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014