www.ghid-asigurari.ro
Raspunderea civila a proprietarilor de caini periculosi si agresivi
Asigurarea de raspundere civila legala sau de familie, ofera protectie asiguratului, si ofera despagubiri in cazul in care acesta provoaca daune materiale sau vatamari corporale unei terte persoane, in mod neintentionat.
  Acest tip de asigurare insa nu include asigurarea de raspundere civila a proprietarilor de caini periculosi si agresivi, ci trebuie achizitionata separat.

Vatamarile cauzate unor terte persoane de catre caini periculosi pot atrage dupa sine foarte multe probleme. In primul rand, daca nu exista asigurare, persoana care are in paza animalul respectiv va trebui sa sustina din bani proprii:
  • Cheltuilelile de asistenta medicala necesare pentru tratarea persoanei respective

  • Eventualele cheltuieli de spitalizare atunci cand problema este mai complicata

  • Cheltuilelile de judecata necesare pornirii unui proces civil
 
Puteti beneficia de siguranta si liniste in astfel de momente neplacute, daca beneficiati de o astfel de asigurare. In plus, aveti avantajul de a avea acces la consultanta de specialitate din partea companiei de asigurari (ce trebuie facut in asemenea cazuri, unde trebuie sa va adresati, cum trebuie abordat incidental, etc.)

Riscurile acoperite sunt urmatoarele:
  • Cazurile in care o terta persoana sufera vatamari corporale in urma atacului

  • Cazul in care o terta persoana decedeaza ca urmare a vatamarii corporale

  • Deteriorarea bunurilor care apartin acelei terte persoane

  • Cheltuieli survenite in urma unui proces civil

  • Vatamari corporale accidentale produse de cainele periculos/agresiv unei terte persoane
Rasele si tipurile de caini pentru care se poate achizitiona o astfel de asigurare, difera de la o companie la alta: caine rasa pit bull, bandog, care apartin clasei de caini de lupta si atac; sau, rottweiler, cainii din rasa Staffordshire, ciobanescul caucazian, si alte rase de caini.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014