www.ghid-asigurari.ro
Prima de asigurare in cazul asigurarilor de viata
Prima de asigurare este acea suma de bani pe care asiguratul trebuie sa o achite lunar, trimestrial, etc. asiguratorului, pe toata durata contractului de asigurare.
  Acest lucru difera de la un asigurator la altul, de aceea este foarte important ca Dvs. sa cunoasteti foarte bine sectiunea de termeni si conditii a unei polite de asigurare. In plus, trebuie sa va asigurati ca ati inteles in intregime cum procedeaza respectiva companie de asigurari in toate imprejurimile.

Agentii de asigurari ai respectivei companii va stau la dispozitie intotdeauna pentru clarificarea oricarei neintelegeri, sau chiar daca aveti doar o simpla intrebare.

Asa cum exista diferite polite de asigurari in cadrul asigurarii de viata, asa si primele de asigurare pot fi de mai multe feluri (unica sau esalonata).

 
  • Prima unica de asigurare presupune ca asiguratul sa plateasca integral valoarea primelor catre asigurator (de obicei la inceputul contractului de asigurare de viata); -plata integrala si anticipata

  • Prima esalonata presupune ca asiguratul sa plateasca lunar, trimestrial, semestrial sau anual valoarea primei stabilite in contractul de asigurare de viata.

Primele de asigurare sunt in stransa concordanta cu factorul de evaluare al riscurilor. Urmatorii factori joaca un rol foarte important in modalitatea de stabilire a primelor de asigurare:
  • Primele de asigurare sunt mai ieftine sau mai scumpe in functie de varsta asiguratului. Spre exemplu, o peroana tanara care prezinta o stare de sanatate buna si implicit o capacitate buna de munca, va plati mai putin pentru aceste prime. Pe de alta parte, o persoana mai in varsta cu o stare de sanatate precara va plati mai mult pentru primele de asigurare, deoarece factorul de risc este mai ridicat pentru asigurator.

  • De obicei, pentru asigurarile de viata incheiate pe termen limitat (5 ani, 10 ani), primele de asigurare vor costa mai mult decat in cazul unei asigurari pe termen nelimitat (pe viata)

  • Primele de asigurare sunt deasemenea mai ridicate atunci cand valoarea riscului asigurat este deasemenea mai ridicat. Spre exemplu, daca riscul de deces este acoperit la o valoare de 30,000 RON, primele vor costa mai putin decat in cazul in care riscul de deces este asigurat la o valoare mult mai ridicata. (40,000 RON)

  • Sexul asiguratului- Statistic, barbatii au o limita de varsta (expectanta de viata) mai redusa decat femeile. Acest fapt duce la plata unei prime de asigurari de viata mai ridicate pentru barbati, decat pentru femei (deasemenea factorul de risc implicat)
Inainte de a incheia o polita de asigurare de viata, asigurati-va ca ati facut o alegere optima. O companie de asigurari care este prezenta pe piata de mai multi ani este intotdeauna un indicator al factorului de incredere. Cu cat mai multi clienti activi are respectiva companie, cu atat este mai de incredere. Nu trebuie sa va grabiti, inspectati cu mare grija ceea ce va ofera piata la momentul respectiv, faceti calculele si comparatiile necesare, in asa fel incat sa stiti ca ati facut alegerea cea mai potrivita.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014