www.ghid-asigurari.ro
Asigurari de viata de protectie
Orice tip de asigurare, fie ea simpla sau complexa, are in componenta sa protectia beneficiarului. Asigurarile prin definitie sunt niste contracte, care asigura protectia financiara a beneficiarului in momentul producerii riscului stipulat in contractul de asigurare.
  Fiind un mijloc care ofera protectie beneficiarului, aceste contracte pun la dispozitia sa un venit suplimentar, pentru un anumit moment al vietii sale, in care se intampla un eveniment stipulat in contractul de asigurare, dar si in situatii mai putin fericite ca decesul sau invaliditatea. Asigurarea de viata vine in ajutorul beneficiarului, cand acesta in urma producerii unui eveniment nefast are nevoie de protectie si suport financiar.

Asigurarea pune la dispozitia familiei, un venit compensatoriu, pentru cazul in care survine decesul intretinatorului, pentru ca familia sa nu fie afectata din punct de vedere financiar in urma acestui eveniment. O alta latura de protectie ale asigurarilor o reprezinta aceea a existentei posibilitatii de cesionare, prin care sunt lichidate datoriile financiare sub forma creditelor bancare, familia nefiind impovarata cu datorii.
 
Pe langa aceste situatii in care o asigurare ofera protectie beneficiarului se mai numara si situatia in care in tara se inregistreaza o inflatie foarte ridicata. Asadar, analizand situatiile in care o asigurare ofera protectie, se poate ajunge la concluzia ca oricine poate sa incheie o asigurare de viata pentru ca fiecare din noi indiferent de varsta, sex sau rasa suntem panditi de aceleasi primejdii, de care putem fi usor protejati cu ajutorul acestor contracte.

Fie ca este vorba despre o persoana mai in varsta care vrea sa isi asigure o batranete fara de griji sau este vorba de o persoana care doreste sa economiseasca si sa fructifice banii sai, asigurarea de viata este raspunsul optim pentru aceste situatii. Nemai vorbind de cazurile nefericite de accident sau chiar deces, in urma careia familia poate sa ajunga intr-o situatie financiara mai dificila. Orice persoana are nevoie de acesta protectie fie pentru a realiza un venit, a amortiza suma cheltuita in urma unui eveniment nefast, a asigura educatia cuvenita copiilor sau chiar a asigura siguranta propriei afaceri.

Factorul de protectie, in zilele noastre joaca un rol primordial, datorita tehnologiei avansate care a dat nastere si mult mai multor riscuri si primejdii. Rezolvarea optima de a va proteja familia este contractarea unei polite de asigurare pentru a putea da nastere unui climat de stabilitate familiei, propriei persoane dar si propriei afaceri.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014