www.ghid-asigurari.ro
RCA Bonus-malus
Incepand cu luna Ianuarie a acestui an, asiguratorii RCA au adaugat un nou sistem de punctaj, numit sistemul bonus-malus.
  In termeni simpli, cei care provoaca daune des, vor plati mai mult pentru asigurare.
 
Cei care se dovedesc a fi soferi disciplinati, cu putine daune sau chiar deloc, vor beneficia de reduceri la polita de asigurare.

Punctele "malus" se refera la accidente si daune provocate de catre soferul asigurat, iar "bonus" sunt punctele primite pentru buna comportare (reduceri semnificative).

  • Asiguratorii au la dispozitie baza de date CEDAM pentru a consulta aspecte legate de istoricul de daune. Astfel, in functie de rezultate, pretul politei de asigurare va fi mai mare sau mai mic.

  • Asiguratul este obligat sa dezvaluie date reale cu privire la istoricul sau. In cazul in care se dovedeste ca asiguratul a evitat in mod intentionat sa dezvaluie anumite daune, asigurarea va fi mult mai scumpa.

  • Spre exemplu, un client care incheie o polita de asigurare pe o perioada de sase luni, si dovedeste ca in anul precedent nu a fost implicat in nici un accident, acesta va avea o reducere de 5% din costul politei de asigurare RCA.

  • Asiguratul care incheie o polita de asigurare pe o perioada de 12 luni, si poate dovedi ca nu a fost implicat in accidente in anul precedent, va beneficia de o reducere de 10% din costul politei.

  • Polita RCA poate fi mai scumpa cu 30% pentru toti soferii care au fost implicati intr-un accident in anul precedent incheierii politei de asigurare.

  • Polita este mai scumpa cu 80% pentru cei care au fost implicati in doua accidente, iar cei care au fost implicati in trei sau chiar mai multe accidente in anul precedent incheierii politei de asigurare, vor plati mai mult cu 200%

  • Practic, cu cat asiguratul reprezinta un grad de risc mai mare pentru asigurator, cu atat si polita de asigurare va costa mai mult.

  • Un dezavantaj al acestui sistem este acela ca acei soferi care sunt implicati in accidente, vor considera sa plateasca ei insisi pentru reparatii, si sa evite sa se adreseze asiguratorului, din cauza preturilor crescute.

  • Un foarte mare avantaj al acestui sistem bonu-malus, este acela ca soferii vor fi obligati sa devina mult mai atenti, mult mai disciplinati. Fiecare asigurat va sti cu cat va avea de platit mai mult pentru polita in cazul in care va fi implicat in vreun accident; prin urmare, acesta va deveni mult mai atent si responsabil.

RCA-Ieftin
Roviniete.ro
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014