www.ghid-asigurari.ro
Asigurari Auto
 
Desi masina asigura un anumit grad de confort, detinerea unui autoturism implica asumarea unui set de riscuri:
a. avarierea automobilului propriu sau al altui automobil
b. distrugerea anumitor bunuri
c. accidentarea soferului sau a persoanelor care se afla in automobile
d. accidentarea unui pieton
Aici intervin asigurarile auto care ne protejeaza financiar impotriva acestor riscuri.
Formular online pentru asigurarea ta
Completeaza formularul pentru a cumpara in cel mai scurt timp cea mai ieftina asigurare pentru masina ta.
Persoana
Categoria
Marca Cilindree
Judet Localitate
Durata Bonus-
malus
Nume Prenume
Adresa Varsta
Telefon E-mail

*Respectam si protejam confidentialitatea datelor personale
De ce avem nevoie de o asigurare auto?  
Pe langa aceste situatii se mai poate intampla ca automobilul sa fie avariat in timp ce se afla in garaj, sau chiar in parcare sau sa fie obiectul unui furt. Fortele naturale pot si acestea duce la avarierea masinii.
 
Toate aceste incidente pot aduce pe posesorul masinii in situatia de a nu o mai folosi, deoarece costurile de reparatii se pot ridica la sume foarte mari in functie de incidentul in care a fost implicat. Chiar daca aceste evenimente nedorite pot fi evitate niciodata conducatorul auto nu poate sa aiba garantia ca el nu poate sa fie implicat intr-un incident similar.

Astfel pentru a se evita costurile astronomice la care repararea automobilului se poate ridica, asigurarea auto reprezinta solutia salvatoare pentru soferi. Este indicat ca fiecare conducator auto sa contracteze o asemenea polita din momentul in care si-a achizitionat un automobil, fie el nou sau second hand.
In Romania, piata asigurarilor de masini pune la dispozitia soferilor mai multe tipuri de asigurari. Printre acestea se numara: asigurarea pentru avarii si furt al automobilului, asigurarea pentru accidente a soferului auto si a partenerilor de trafic, asigurarea de raspundere civila auto pentru pagube si daune produse tertilor prin accidente de automobile, cu valabilitate si in afara teritoriului Romaniei - Cartea Verde. Asigurarile RCA si CASCO sunt cele mai raspandite.

Asigurarea pentru avarii si furt al automobilelor poate fi folosita doar in cazul automobilelor inmatriculate in Romania care sunt detinute de persoane fizice si juridice. Acesta asigurare acopera riscuri precum: ciocnirea, lovirea, rasturnarea, caderea, zgarierea, incediul, explozia, afumarea, patarea, carbonizarea, inundatia, furtuna, uraganul, cutremurul,alunecarea de teren, ploile torentiale, grindica, trasnetul, avalansa, furtul dar si pagubelecauzate automobilului. Aceste riscuri sunt asigurate doar pe teritopriul tarii noastre, dar poate fi acoperita si in afara prin posesia de Carte Verde. In caz de dauna totala, aceasta asigurare acopera costurile reparatiilor si inlocuirea pieselor afectate, dar si cheltuielile ce tin de transportul automobilului avariat la atelierul de reparatii. In cazul daunei totale se restituie asiguratului, suma asigurata, mai putin contravaloarea pieselor care nu au fost avariate.

Asigurarea pentru accidente a soferului auto si a partenerilor de trafic acopera riscurile de deces sau invaliditate rezultate in urma accidentelor. Aceasta asigurare ofera in az de accident, suma asigurata in caz de invaliditate sau deces, o suma incadrata intre anumiti parametri in functie de gradul de invaliditate (stabilit de medic), dar si spitalizarea, diagnosticarea si tratamentul chirurgical si medicamentos.

Asigurarea de raspundere civila pentru pagube si daune produse tertilor prin accidente de automobile, cu valabilitate si in afara teritoriului Romaniei, Cartea Verde, se adreseaza persoanelor fizice si juridice care detin automobile inmatriculate in afara teritoriului tarii. Acopera prejudiciile de care asiguratull raspunde in fata tertelor persoane.Sunt despagubite posesorilor de acest tip de asigurare, sumele datorate tertelor persoane, dar si avarierea unor bunuri produsa de automobilul asigurat.
RCA-Ieftin
Roviniete.ro
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014