www.ghid-asigurari.ro
Asigurarea de raspundere civila pentru societati specializate
Raspunderea civila a persoanelor care lucreaza in domeniul prestari servicii este cu atat mai mare cu cat acestea se confrunta zilnic cu un numar foarte mare de clienti, sau potentiali clienti.
  Aceasta asigurare ofera acoperire in cazul in care angajatul provoaca daune materiale unor terte persoane. Societatile specializate in servicii de paza si securitate deasemenea pot beneficia de asigurarea de raspundere civila, caracteristicile fiind urmatoarele:
 1. Beneficiaza in special persoanele juridice
 2. Atunci cand obiectivele de activitate includ: paza unor bunuri, unor persoane, paza cu ajutorul obiectivelor de securitate (camere de filmat), paza de tip “security”, etc.
 3. Despagubirile se acorda atunci cand se intampla un eveniment nefericit (infractori care patrund in incinta cladirii respective aducand prejudicii bunurilor, etc.)
 4. Deasemenea sunt acoperite cheltuilelile de judecata (ale pagubitului si/sau ale asiguratului) dar numai in cazul in care asiguratul este dovedit a fi responsabil legal pentru prejudiciile respective
 
Acest tip de asigurare este totodata benefic si pentru detinatorii saloanelor de cosmetica de exemplu. Si in aceste cazuri, se lucreaza cu multi clienti pe baza zilnica, si unele evenimente nefericite sunt inevitabile. Respectivele societati comerciale care au ca principal obiectiv profesonal serviciile de coafura, cosmetica, manichiura sau pedichiura, pot achizitiona asigurarea de raspundere civila pentru societati specializate. Se acorda despagubiri atunci cand:
 1. Clientul sustine faptul ca i s-au deteriorat bunurile personale pe timpul sederii la respectiva sedinta de infrumusetare (sau furtul unui obiect personal).

 2. Despagubirile se acorda atunci cand asiguratul este dovedit a raspunde in mod legal pentru anumite prejudicii aduse clientului

 3. Atunci cand clientul sufera anumite vatamari corporale (infectii la saloane de pedichiura, arsuri in cazul saloanelor de tip solar, etc.).

 4. Despagubirea cheltuielilor de judecata
Printre alte tipuri de asigurari de raspundere civila destinate societatilor specializate, se mai pot aminti:
 1. Asigurare destinata proprietarilor de imobile; raspunderea pe care acestia o au fata de chiriasi

 2. A societatilor specializate care au ca principal obiectiv transportul de valori (inclusiv bani)

 3. Raspundere civila a detinatorilor de service-uri auto (raspundere civila pe care asiguratul o are fata de clientii sai)

 4. Pentru cei care detin societati si activeaza in domeniul hotelier

 5. Pentru cei care detin societati comerciale avand ca activitate diferite servicii (raspundere civila pe care patronul o are fata de angajatii sai)
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014