www.ghid-asigurari.ro
Asigurari de viata de investitii
Asigurarile de investitii se adreseaza firmelor, care doresc sa isi ajute angajatii sa economiseasca o parte din venit dar si obtine un randament financiar ridicat, prin investirea acestor economii.
  Prin aceste planuri de investitii, angajatii au posibilitatea de a contribui chiar personal la planul de investitii, achitand diverse sume sub forma unor prime suplimentare sau esalonate.

Prin recurgerea la acest gen de asigurari, nu numai ca-ti motivezi personalul, printr-un beneficiu banesc suplimentar pe langa cel salarial ci poti sa si acoperi unele cheltuieli neasteptate.
 
Sa luam ca exemplu un asemenea plan oferit de unul din marile companii de asigurari de viata de la noi din tara.
In cadrul planurilor de motivare angajatorul poate fideliza, motiva si stimula angajatii prin primele din programuri de investitii. In cazul planului de investitii oferit angajatiilor, angajatul are libertatea de a investii direct in acest program. In acest caz, angajatii au acces la instrumente de investitii ce au preturi mai avantajoase, decat in cazul asigurarilor individuale.

In cazul planurilor de motivare, exista beneficii care sunt legate de investitie, care consta in achizitionarea de unitati de fond din programul de investitii precizat anterior si de protectie, care este constituita dintr-o asigurare de deces din accident, costul careia este dedus lunar prin reducerea unitatilor de fond din contul fiecarui asigurat.

In cazul planurilor de investitii pentru angajati, avem de-a face cu beneficiul de investitie, care se rezuma la cumpararea unitatilor de fond prin acest program de investitii, pe baza primelor esalonate achitate de asigurat.

Pe langa acest beneficiu de investitie in acest caz mai avem de-a face si cu beneficul de protectie, care ia forma unui bonus de supravietuire, de circa 2% din unitatile de fond ce se regasesc in contul asiguratului. In cazul planului de motivare pe parcursul contractului, poti intreprinde rascumparari partiale. Pe cand in cazul planurilor de investitii pentru angajati, poti face transferuri de unituri intre programele de investitii si poti face redirectionarea viitoarelor prime in alte programe de investitii. In momentul in care asiguratul prelungeste contractul poate face anumite modificari precum: schimbarea frecventei platilor de prima dar si modificarea valorii acesteia.

In cazul planurilor de motivare oferite, asiguratul poate plati primele suplimentare, crescand suma care a fost asigurata, intr-o proportie fixata de companie, care tine cont de o anumita limita minima. In cazul planurilor de investitii pentru angajati, asiguratul are optiunea de a platii prime suplimentare.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014