www.ghid-asigurari.ro
Asigurarea de sanatate privata
Tot mai multe persoane sunt ingrijorate cu privire la starea lor de sanatate, dar mai ales de faptul ca sistemul de sanatate public ofera doar o acoperire medie. Asadar, tot mai multi recurg la a incheia o asigurare de sanatate de tip privat.
  Dupa cum se stie si numarul spitalelor de tip privat sau a clinicilor pe diferite profiluri este in continua crestere in tara noastra. De aceea, numai o asigurare de tip privat poate asigura faptul ca Dvs. veti fi tratat in mod avantajos in aceste tipuri de institutii.

Respectivele institutii de sanatate (clinici, spitale) lucreaza de obicei in stransa colaborare cu diferite case de asigurari. Astfel, daca Dvs. contactati o companie de asigurari privata, si incheiati o polita de tip privat, veti beneficia de tratamentele si interventiile oferite de acele clinici.

De cele mai multe ori puteti alege dintre mai multe institutii din acestea private. Fiecare companie de asigurari are o lista intreaga unde vor fi prezentate acele clinici, spitale, etc. cu care acestia colaboreaza. In functie de preferintele Dvs., de ceea ce va inspira incredere, de necesitatile Dvs. medicale, puteti face o alegere.
 
Riscurile de obicei acoperite de catre o polita de sanatate de tip privat:
  • Plata cheltuielilor de spitalizare (chiar daca trebuie sa stati 1 zi sau 2 saptamani in spital, asigurarea va acoperi cheltuielile aferente)

  • Cheltuielile necesare pentru tratamentul out-patient (dupa externare)

  • Analize medicale si de laborator necesare

  • MRI, PET scan, CT Scan - Analize ce necesita utilizarea de aparatura ultraperformanta

  • Ambulanta

  • Suportarea cheltuielilor unei eventuale interventii chirurgicale

  • Despagubire in caz de deces al asiguratului (numai in cazul in care decesul a survenit in urma unui eveniment care a fost asigurat cum ar fi contactarea unei boli sau in urma unui accident)
Deci, exista o lista complexa de facilitati oferita de un sistem de asigurare privat. Se platesc prime de asigurare la intervale stabilite dinainte de catre asigurator (trimestrial, semestrial sau chiar anual), numindu-se prime esalonate. Exista si posibilitatea platii de prime de asigurare unice, care presupune plata de catre asigurat a unei sume de bani la inceputul contractulului (achitarea integrala si anticipata a primei de asigurare).

Trebuie sa va alegeti asiguratorul cu mare atentie, in special fiindca este vorba de sanatatea Dvs. si a celor dragi. Acordati timp indelungat pentru a putea analiza corect ofertele de pe piata noastra, si numai atunci cand sunteti pe deplin multumit de ceea ce vi se ofera, puteti sa continuati la achizitionarea unei astfel de asigurari.

O asigurare de sanatate privata va ofera servicii medicale:
  • Locale (in clinici si spitale aferente zonei, orasului in care loicuiti)

  • Pe plan national (in institutii care se gasesc in alte orase din tara)

  • Pe plan international - se poate intampla ca boala de care suferiti sa nu poata fi tratata corespunzator in institutiile de pe teritoriul tarii noastre, si atunci asiguratorul va ofera posibilitatea de a fi tratati in clinici specializate din alte tari.
Cel mai important lucru de retinut in cazul asigurarilor private este acela ca trebuie sa informati intodeauna asiguratorul despre o boala pre-existenta. De exemplu daca suferiti de o boala cronica (astmul bronsic, diabetul, etc), si nu informati asiguratorul, atunci cand va fi necesar sa va tratati in urma acestei boli, asigurarea nu ofera nici un fel de acoperire.

Cei mai multi asiguratori vor cere sa fie efectuate analize medicale complexe, inainte de a putea achizitiona o astfel de asigurare (face parte din procesul de evaluare a riscurilor). Totodata primele de asigurare sunt de obicei stabilite dupa evaluarea acestor riscuri.


Pro Natura - Magazin Online -suplimenti nutritionali direct din natura. Peste 950 de produse, transport gratuit si multe discount-uri.
RCA-Ieftin
Abonament Newsletter
Inscrieti-va la Newsletterul Ghid-Asigurari.ro pentru a primi oferte, reduceri si informatii vitale in ceea ce priveste asigurarile!

© ghid-asigurari.ro 2010-2014